Twee losse tanden, af en toe nog hoofdpijn

AALTEN, 21 SEPTEMBER. B. (14) derde klas Havo, wil anoniem blijven.

“Het was zondagavond, we waren naar de kermis geweest. Drie vrienden en ik. Om een uur of een 's nachts haalden we een patatje. We kwamen een groep jongens tegen, die één van ons kende en die we groetten, gewoon.

Achter hen fietsten twee jongens, die we niet kenden. Veel grotere jongens, van achttien. Eén van die groten stapte van zijn fiets, liep op mijn vriend af en vroeg dreigend: 'Jij zei wat tegen ons hé?' Mijn vriend antwoordde: 'Nee'. Toen kwam hij op mij af, hij hield me tegen. Dus ik zei: 'Doe normaal'. En toen sloeg die me keihard op mijn gezicht. Ik viel, daarna weet ik niets meer. De politie is gekomen en ik ben naar het ziekenhuis gebracht.

Ik heb twee weken een hersenschudding gehad - af en toe hoofdpijn. Mijn voortanden zitten nog los. Ik zit op karate, maar ik kon niets beginnen, want ik verwachtte niets. Het was niet te voorkomen. Ik heb eigenlijk nog nooit gevochten, niet met klappen en zo.

Maar hij zit nu vast hoor, voor zeven soortgelijke aanvallen. Hij doet het wel vaker, kennelijk. Ik heb hem via zo'n raampje geïdentificeerd en mijn vriend ook - net als in de film. Het was wel ernstig, mijn vrienden en ik zijn ervan geschrokken. Mijn ouders helemaal. De eerste week kon ik niet naar school, de tweede week ging ik halve dagen, wegens die hersenschudding. Nu gaat het wel. Ik ben alleen het gevoel in twee tanden kwijt, die zenuwen zijn kapot.

Ik vind zo'n aanval niet normaal, dat hoort niet bij het volwassen worden ofzo. Dat is geen gewone vechtpartij. Het is heel eng, mijn vrienden en ik letten nu ook beter op op straat.

Hij heeft tegen de politie 'alcoholgebruik' als reden voor zijn aanval opgegeven. Maar ik vind dat geen reden. Als iemand zo wordt, na zoveel alcohol, dan moet-ie gewoon minder drinken.''