SNEL VERDIENEN

Prinses Caroline van Monaco heeft gewonnen en verloren. In het proces dat ze had aangespannen tegen het Duitse weekblad Bunte wees de rechter haar eis tot schadevergoeding van 180.000 Duitse mark af.

Bunte had volgens hem het recht om foto's van de prinses in het gezelschap van Ernst August von Hannover te publiceren, omdat “de prinses als bekende persoonlijkheid moet accepteren dat het publiek een gerechtvaardigde belangstelling voor haar doen en laten heeft”, aldus de woordvoerder van de rechtbank in Hamburg.

In Frankrijk bepaalde de rechter daarentegen dat het tijdschrift Gala een schadevergoeding van 200.000 Franse franc aan prinses Caroline moest betalen wegens 'inbreuk op het privéleven van de prinses'. In het 144ste nummer van het blad had Gala een artikel gepubliceerd met als titel 'Een prins in het leven van Caroline'. Het blad moest van de Parijse rechter zijn oordeel ook op de voorpagina publiceren. Gala deed dit niet zonder commentaar: 'Hebben wij gelogen?', was een van de vragen die het blad stelde in een open brief aan prinses Caroline, waaraan het ook nog toevoegde dat die 200.000 franc wel erg snel was verdiend.