Sierra-Leone gebombardeerd

FREETOWN, 17 OKT. Zeker negen mensen zijn gisteren om het leven gekomen bij een luchtaanval en een artilleriebombardement door Nigeriaanse troepen op het oosten van Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone, aldus getuigen. De luchtaanval was gericht tegen het enige satelliet-grondstation van Sierra Leone, dat echter geen schade opliep.

Een door Nigeria gedomineerde Westafrikaanse vredesmacht in Sierra Leone ziet toe op de naleving van sancties die bedoeld zijn om de in mei bij een militaire coup aan de macht gekomen junta te verdrijven en de gekozen president, Ahmad Tejan Kabbah, in zijn ambt te herstellen. Nigeriaanse troepen die in Lungi, 40 kilometer van Freetown, zijn gelegerd, raken herhaaldelijk slaags met militairen van de junta. De staatsradio van Sierra Leone heeft gemeld dat daarbij de afgelopen dagen 150 Nigeriaanse militairen zijn gevangen genomen. (Reuter)