Prijs voor Manders

ROTTERDAM, 17 OKT. De Nederlandse beeldend kunstenaar Mark Manders is onlangs onderscheiden met de Premio Regione Piemonte, een belangrijke Italiaanse prijs van de Fondazione Sandretto Re Rebaudengo die in Noord-Italië een aantal eigen musea beheert. Het is de tweede keer dat de prijs wordt toegekend.

De commissie, waarvan elk lid een voordracht kon doen, bestond uit Jean Christophe Amman, directeur van het Museum voor Moderne Kunst in Frankfurt, Kate Bush, directeur van het ICA in Londen, Richard Flood, conservator van het Walker Art Center in Minneapolis, Jaap Guldemond, conservator van het Stedelijk Van Abbemuseum in Eindhoven, Lars Nittve, directeur van het Louisiana Museum in het Deense Humlebaek, Hans Ulrich Obrist, conservator van het Muée de l'Art Monderne de la Ville de Paris, de Italiaanse kunstcritica Angela Vettese en de Spaanse kunstcriticus Octavia Zaya. In de driekoppige jury had onder meer de kunstenaar Michelangelo Pistoletto zitting.