Opnieuw: de oude steen

Oei! Daar hadden we al een uitslag van de 'teken de oudste steen van Nederland wedstrijd' terwijl de laatste inlevertermijn volgens de Kinderpagina pas 30 oktober was. Er zaten de afgelopen weken duidelijk fouten in de Tijdmachine van de Kinderpagina - zo schreven we vorige keer ook dat de halve betekende steen die ontdekt is in Limburg al twaalfhonderd jaar oud was, terwijl dat natuurlijk twaalfduizend jaar oud moet zijn.

Ook die 30 oktober was een foutje - dat had 30 september moeten zijn, maar we hebben die fout niet hersteld. Dat doen we dan hierbij: tot eind deze maand zijn alle inzendingen van scholen en anderen nog welkom. Al die tekeningen gaan zeker naar het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden, waar een keuze eruit zal worden geëxposeerd. En er komt een tweede uitslagronde. De winnaars uit de eerste ronde blijven winnaars. Maar we loven een extra prijs uit. Er is dus geen man over boord. De 'late' inzenders maken ook kans op een prijs. Met de winnaars uit de vorige uitslagronde nemen we binnenkort nog contact op.

Excuses voor de fouten in onze Tijdmachine - dat kwam waarschijnlijk omdat die uitgeleend was aan de Kinderboekenweek.

    • Paul Steenhuis