Grote olievlek bij Singapore

SINGAPORE, 17 OKT. Een aanvaring tussen een lege Thaise supertanker en een kleinere, op Cyprus geregistreerde tanker in de Straat van Malakka heeft olievervuiling veroorzaakt voor de kust van Singapore. De Cypriotische tanker Evoikos heeft volgens de autoriteiten 25.000 ton dieselolie verloren door de botsing, als gevolg waarvan een gebied van acht bij tien kilometer met olie vervuild is.

Door een snelle schoonmaakoperatie heeft de olie de kust van het Singaporese vasteland niet bereikt en zijn alleen de stranden van enkele onbewoonde eilandjes vervuild. Singapore heeft het leger ingezet en de VS, Japan en Australië om assistentie gevraagd. Twee weken geleden hadden in de Straat van Malakka in dichte smog ook twee aanvaringen tussen schepen plaats. Maar volgens de autoriteiten was het zicht ter plaatse deze week met ruim acht kilometer goed.