Doden bij aanval Tadzjikistan

DOESJANBE, 17 OKT. In Doesjanbe, de hoofdstad van Tadzjikistan, zijn gisteren bij een aanval van een onbekende groepering op een basis van de presidentiële garde veertien doden en twintig gewonden gevallen.

Een woordvoerder van president Rachmonov zei na de aanval dat het de aanvallers er kennelijk om te doen is het vredesproces in Tadzjikistan te torpederen. De zeventig tot tachtig aanvallers waren voorzien van granaatwerpers, machinegeweren en pistolen met geluiddempers. Veel van de slachtoffers - onder wie zes officieren - werden in hun slaap vermoord.

In Tadzjkistan is dit jaar een burgeroorlog geëindigd in een compromis tussen de communistische regering en het islamitische verzet. De leider van het voormalige verzet, Said Abdullo Noeri, veroordeelde de aanval als “een verraderlijke poging vrees te zaaien”. (AP, Reuter)