Verlies Apple

ROTTERDAM, 16 OKT. Apple duikt nog altijd dieper in de rode cijfers. In het vierde kwartaal van het in september afgesloten boekjaar leed het Amerikaanse computerbedijf een verlies van 161 miljoen dollar. Een jaar eerder werd in dit kwartaal nog een winst behaald van 25 miljoen dollar.

Het boekjaar 1996/97 heeft Apple een verlies opgeleverd van 1,045 miljard dollar. Het jaar daarvoor behaalde Apple een negatief resultaat, van 816 miljoen dollar. De omzet daalde in het vierde kwartaal tot 1,61 miljard dollar in vergelijking met 2,32 miljard dollar een jaar eerder. Over het gehele boekjaar daalde de omzet met 28 procent tot 7,08 miljard dollar. Gisteren werd opnieuw het vertrek van twee topmensen aangekondigd. De huidige teruggekeerde topman van Apple, oprichter Steve Jobs, die zijn taak slechts tijdelijk wil vervullen, voerde ingrijpende veranderingen door. Zo werd de bouw van klonen van Apple's Macintosh vrijwel onmogelijk en nam Microsoft een stratgisch belang van 150 miljoen dollar in Apple.

    • Eendoor