Verf geroofd doek naar politie

BOSTON, 16 OKT. De Amerikaanse inlichtingendienst FBI heeft verfresten ontvangen die afkomstig zouden zijn van een schilderij van Rembrandt, dat zeven jaar geleden tijdens een grote kunstroof werd gestolen uit het Isabella Stewart Gardner Museum in Boston.

De resten, die door een deskundige als echt zijn bestempeld, werden overgedragen aan de FBI door een krant, The Boston Herald, die niet wil zeggen van wie ze afkomstig zijn. De gestolen werken, waaronder Storm op het meer van Galilea en Een dame en een heer in zwart van Rembrandt, hebben een waarde van naar schatting 600 miljoen gulden. Twee veroordeelde kunstdieven claimen dat ze weten waar de schilderijen zijn en hebben de politie aangeboden ervoor te zorgen dat ze terugkeren indien hun straf wordt kwijtgescholden. De krant zou de resten hebben gekregen als bewijs dat de twee weten waar ze zijn. (AP)