Siemerink is het winnen verleerd

Jan Siemerink hoopte gisteren in het toernooi van Ostrava een einde te kunnen maken aan een lange periode vol tegenslagen, maar Goran Ivanisevic wilde niet meewerken. Na een goed start (7-5), ging de Rijnsburger alsnog op de kniën: 3-6 3-6. In Lyon boog Sjeng Schalken voor Enqvist: 6-4 3-6 3-6.

Siemerink is bezig aan een vrije val op de wereldranglijst en volgende week moet hij vrezen voor een positie buiten de top-100. In het Super 9-toernooi van Stuttgart immers haalde hij vorig jaar de halve finales en verzamelde hij onderweg een flinke portie bonuspunten. Maar nu zit de pupil van Tjerk Bogtstra in een diep dal.

Tegen Ivanisevic, de nummer vier van de wereld, had Siemerink ook geen schijn van kans. Alleen omdat de Kroaat in de twaalfde game van de eerste set plotseling zijn concentratiue verloor, kon de Nederlander toeslaan. Daarna was het een spel van kat en muis. In Ostrava speelt Paul Haarhuis vandaag in de tweede ronde tegen Thomas Muster.

In Lyon komt Richard Krajicek vandaag in de tweede ronde in actie voor een duel met de Fransman Santoro. In het schema van de Hagenaar is de als eerste geplaatste Pat Rafter al weggevallen. De Australiër verloor maandagavond van de Fransman Clement. Voor Krajicek doemen duels met Mantilla en Philippoussis op.