Multimedia

Theater & Concert Online

Theater & Concert Online geeft een overzicht van wat meer dan duizend Nederlandse podia ons te bieden hebben. Wat gebeurt er in de Meerpaal in Dronten, Podium 't Beest in Goes of de Kleine Komedie in Amsterdam: het is te vinden bij Theater & Concert Online. De bezoeker kan een eigen dag- of weekagenda samenstellen. Vul in waar en wanneer een cultureel evenement moet plaatsvinden (tot twee maanden verder) en welk genre het moet zijn (pop, cabaret, wereldmuziek, operette, etcetera) en de computer doet de rest. Of zoek op titel als u wilt weten wanneer een bepaald gezelschap bij u in de buurt optreedt. Besluiteloos? Surf naar de tips van de makers van Theater & Concert. Ten slotte is er de mogelijkheid vele theaters en podia in Nederland te bezoeken door de uitgebreide linklijst. Betalen kan bij verschillende theaters via internet (per creditcard).

http://www.theater.nl

Kostuums

Alles wat maar met kostuums te maken heeft, is samengebracht op het virtuele kostuumbestand 'The Costumer's Manifesto'. Op deze website van kledingfreak Tara Maginnis krijgt de bezoeker een scala aan ideeën voorgeschoteld over couture en toont Maginnis, aan de hand van haar eigen collecties, hoe kleding er uit zou moeten zien. Ook bevat de site informatie over en links naar bijvoorbeeld kleding uit de 17e en 18e eeuw, de Victoriaanse tijd en de jaren '90 (lak en rubber, house-outfits). Verder komen etnische kostuums ruimschoots aan bod, zijn er online kostuumwinkels en kostuumdesigners, make-up en juwelen. En: schoeisel uit de tijd van de Vikingen.

http://www.costumes.org/

Soap

In Amerika bestaan ze al lang en zijn er vele. In Nederland is er maar één, en die bestaat pas sinds kort: de internet-soap. Deze soap, die eigenlijk meer weg heeft van een digitale fotoroman, heet Soop en draait, geheel eigentijds, om een webdesignersbureau Pelser & Van Gessum. Alle geijkte soap-ingrediënten komen aan bod: overspel, jaloezie, ruzie, driehoeksverhoudingen en versieren. En onnatuurlijke spreektaal: “Waar kom jij vandaan. Jij hebt gisteren echt een drama aangericht. Hoe kun je dat nou doen?” Tot nu toe zijn er 20 afleveringen van Soop verschenen. Iedere maandag komen de nieuwe avonturen van Mike, Robin, Tim, Anne, Lise en Sloeber op het net. Uiteraard met cliffhanger. De echte Soop-fans kunnen zich in de tussentijd op de Soop-site vermaken met onder andere digitale ansichtkaarten, filmpjes en een reportage over het maken van Soop.

http://www.soop.net

Race-capaciteit

Waan je een Formule-1-racer en doe mee aan de belangrijkste competities. Ubi Soft Entertainment ontwikkelde een cd-rom waarbij de aspirant-racer zijn of haar stuur- en race-capaciteiten kan meten met die van de beste coureurs uit het Formule-1-circuit. De producent prijst dit produkt aan als “de meest realistische Formule 1 simulator die u ooit heeft gezien”. Een video die Ubi Soft Entertainment ter promotie van dit spel meezendt, laat inderdaad een opmerkelijk 'echte' omgeving zien van het race-circuit, waarbij de speler zich met de toerenteller en kilometerteller onderin de cockpit werkelijk een deelnemer voelt.

Ubi Soft Entertainment, adviesprijs ƒ 129,95.

Organizer

Easy Disc heft een aantal cd-roms ontwikkeld die de huishoudelijke administratie moeten vergemakkelijken. Met de pc kunnen, zo belooft Easy Disc, de financiële zaken, de agenda en het receptenboek worden geautomatiseerd. De installatie van de programmatuur kost enige hoofdbrekens, maar dan verschijnen er kolommen en tabellen die naar eigen inzicht en persoonlijke situatie kunnen worden ingevuld. In het programma 'Financiële zaken' bijvoorbeeld kan in de module Huis & Hypotheek worden uitgerekend hoe de koop van een huis gevolgen heeft voor de persoonlijke boekhouding. De 'Organizer Uit & Thuis' is vooral ontwikkeld voor wie overzicht wil houden over vrije tijd en tijdsbesteding. Verder zijn er nog de module 'Tele-Klapper' en het 'Recepten pakket'.

Easy Disc, Postbus 82103, 2508 EC, 's-Gravenhage.

Rat

Judy's Rat is een kleine, witte ex-laboratoriumrat die door onderwijskundige Judy Reavis is getraind om kabels in moeilijk toegankelijke ruimtes door te trekken. Inmiddels heeft Judy's Rat zich ook ontwikkeld tot een Internet-personality zonder weerga. Via de homepage van Judy's Rat communiceren kinderen met 'Rattie' en stellen haar vragen, over de betekenis van ISDN, computersystemen en netwerken. Op de site is ook geluid te horen: hoe de rat vragen van kinderen beantwoordt en het liedje van de rat dat Judy zong toen ze haar rat uit het onderzoekslaboratorium bevrijdde. Natuurlijk zijn er ook foto's van de rat te bekijken en de artikelen die in kranten over haar zijn verschenen.

URL: http://www.judyrat.com