Arbeidsmarkt dwingt Signaal naar Delft

Radar- en vuurgeleidingsproducent Hollandse Signaalapparaten in Hengelo opent volgend jaar een researchafdeling in Delft. Er gaan enige tientallen ingenieurs werken. De producent van radarsystemen zegt tot deze stap gedwongen te zijn, omdat hij er niet in slaagt voldoende hooggekwalificeerde technici aan te trekken.

Wervingscampagnes, waaronder financiële ondersteuning aan eindejaarsstudenten van de technische universiteiten, hebben volgens een woordvoerder weinig effect gehad. “Hoogopgeleiden uit de Randstad voelen er niets voor om naar Twente te verkassen. Omdat we ook moeten anticiperen op de vraag van morgen is een researchafdeling in de Randstad noodzakelijk.” Hollandse Signaal verwacht de komende jaren een extra instroom van nieuw personeel als gevolg van een pensioneringsgolf.