Verbond Schuitema-BP

AMERSFOORT, 15 OKT. Groothandel Schuitema (onder meer C1000-supermarkten) gaat een winkelformule ontwikkelen voor de pompstations van BP. De ontwikkeling van deze formule voor zogenoemde gemakswinkels zal enkele maanden in beslag nemen.

Door de samenwerking tussen BP en Schuitema hebben nu de vier grootste benzineverkopers in Nederland alle een verbond met een supermarktbedrijf.

Twee van de vier praten met Ahold, die ruim 72 procent van de aandelen Schuitema bezit heeft. Marktleider Shell (750 stations) kondigde begin dit jaar samenwerking met de Ahold-keten Albert Heijn aan. BP is de tweede partij (750 stations) op de Nederlandse benzinemarkt, sinds de onderneming een joint-venture sloot met Mobil.

Vorige maand werd bekend dat Vendex voor Esso (700 stations) een keten gemakswinkels gaat opzetten. Texaco experimenteert op enkele pompstations met Spar-winkels. (ANP)