Tory stapt op na seksschandaal

LONDEN, 15 OKT. Een 46-jarig parlementslid van de Britse Tories, Piers Merchant, is gisteren teruggetreden als gevolg van publicaties over zijn vermeende relatie met een ex-nachtclub-hostess, Anna Cox (18).

Merchant zei dat zich terugtrekt om zijn vrouw en twee kinderen te beschermen “tegen intensieve en aanhoudende inbreuken op onze privé-levens en tegen verdere karaktermoord”. Twee dagen geleden berichtte the Sunday Mirror over vijf pagina's dat Merchant vorige week vier “nachten van passie” met Cox had doorgebracht tijdens het partijcongres in Blackpool. Eerder al publiceerde The Sun foto's van Merchant en Cox kussend in een park. Merchant ontkende gisteren de affaire en zei dat Cox hem als vriend van de familie en als onderzoekster hielp bij de totstandkoming van een boek over inbreuken door de tabloids. Merchant en het partijhoofdkwartier zeiden dat hij niet onder druk stond van de partij om af te treden. Andere bronnen in de partij menen het tegendeel. (Reuter, AP)