Papon onwelkom in Bordeaux

BORDEAUX, 15 OKT. De van oorlogsmisdaden verdachte Franse oud-minister Maurice Papon is door hotels in de regio Bordeaux tot persona non grata verklaard. Papon verliet gisteren zijn hotel in Pessac waar hij verbleef voor zijn proces wegens misdaden tegen de menselijkheid.

Papon gaf hiermee gehoor aan de wens van de directeur van het hotel La Réserve, die Papon had verzocht te vertrekken. Het hotel kreeg geen aanvoer van klanten meer omdat hij er logeerde. Papon staat terecht wegens de vermeende deportatie van zeker vijftienhonderd joden tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen hij een hoge ambtenaar was. Hij is inmiddels vertrokken naar een afgelegen huis, dat hij voor de rest van het proces huurt. Het proces begon vorige week in Bordeaux. De rechter liet de oud-minister vrijdag om gezondheidsredenen op borgtocht vrij, zodat hij de afloop van het proces niet in de gevangenis hoefde af te wachten. (Reuter, AP)