Omzet Vanderlande stijgt met 18,6 procent

Vanderlande Industries (industriële automatiseerder en producent van logistieke systemen) heeft in het eind mei afgesloten boekjaar de omzet zien stijgen met 18,6 procent tot een recordhoogte van 327 miljoen gulden. De nettowinst ging omhoog van 8,6 miljoen naar 10,1 miljoen gulden.

Op basis van een hogere orderportefeuille en de goede orderontvangst in het eerste kartaal van het nieuwe boekjaar rekent Vanderlande voor het hele boekjaar opnieuw op een stijging van omzet en resultaat.

Eind mei was de orderportefeuille 333,5 miljoen groot, tegen 388,7 miljoen gulden een jaar eerder. Ondanks de scherpe concurrentie haalde Vanderlande een record van 382 miljoen gulden aan opdrachten binnen. De positie op het gebied van automatiseringssoftware werd sterker door de verwerving van een controlerend belang in GamBit in Dortmund.