Miljoenenclaim tegen Het Parool

AMSTERDAM, 15 OKT. De Amsterdammer C. Geerts, voormalig groothandelaar in seksartikelen, gaat een miljoenenclaim indienen bij dagblad Het Parool. Geerts zegt “vele miljoenen” schade te lijden, omdat Het Parool heeft geschreven dat de Heineken-ontvoerders Van Hout en Holleeder geregeld in zijn skybox in de Amsterdam Arena te gast zijn geweest. Dat is volgens Geerts in strijd met de waarheid.

Dit heeft de advocaat van Geerts, A. Moszkowicz, vandaag meegedeeld. Moszkowicz zal een bodemprocedure starten tegen Het Parool om de schade te verhalen.

De miljoenenclaim heeft betrekking op een artikel in verband met een criminele organisatie die de vorige week door de politie werd opgerold en waarvan Heineken-ontvoerder C. van Hout een van de leiders zou zijn.

B. Middelburrg, misdaadverslaggever van Het Parool, berichtte dat bij het onderzoek naar deze criminele organisatie ook de administratie van de bedrijven van Geerts, R.J.J. Nijhuis Holding, Nijhuis Management en Nijhuis Pensioen, in beslag is genomen.

Met enige regelmaat zouden Van Hout en Holleeder in de skybox van Nijhuis bij wedstrijden van Ajax te gast zijn geweest. Middelburg schrijft deze informatie toe aan “bronnen bij Ajax”. Volgens Moszkowicz is deze informatie “evident onjuist”.

De schadeclaim bedraagt volgens Moszkowicz meer dan vijf miljoen gulden. Dat is volgens hem “ongebruikelijk hoog”, maar hij denkt het oorzakelijk verband te kunnen aantonen tussen de publicatie in Het Parool en de weigering van een bank om Geerts een hypotheek te verstrekken.

Geerts, in het criminele milieu 'Dikke Charles' genoemd, had tot enkele jaren geleden een groothandel in seksartikelen. Hij heeft dit bedrijf inmiddels verkocht en is nu actief als projectontwikkelaar en handelaar in onroerend goed.

De advocaat van Het Parool, W. van Manen, had zich vanochtend nog niet voldoende in de zaak verdiept om te kunnen reageren. Bij Het Parool was niemand bereikbaar voor commentaar.