Florida Marlins plaatst zich voor World Series

Foto: ATLANTA - Florida Marlins heeft zich geplaatst voor de World Series, de finale van de Amerikaanse honbalcompetitie. In het zesde duel van de best-of-seven-serie won de ploeg uit Miami afgelopen nacht in de National League met 7-4 van Atlanta Braves. De stand kwam daarmee op een beslissende 4-2 in het voordeel van de Marlins. De basis van de overwinning in Atlanta werd afgelopen nacht gelegd in de eerste slagbeurt toen de Marlins vier keer de thuisplaat bereikten.

Florida Marlins komt sinds 1993 uit in de National League. Het bereiken van de World Series na vijf seizoenen betekent een verbetering van het record dat op naam staat van de New York Mets. De Mets plaatsten zich in 1969 binnen acht jaar voor de World Series. Voor de Braves kwam de uitschakeling als een verrassing. De ploeg achtte zich kansrijk in het duel met de Marlins, maar moest uiteindelijk toezien hoe de nieuwkomer met de eindoverwinning aan de haal ging. In de laatste vijf seizoenen van de Major League plaatsten de Braves zich vier keer voor de eindstrijd. Titelverdediger New York Yankees werd dit seizoen al in een eerder stadium uitgeschakeld.

In de finale van de Major League nemen de Marlins het zaterdagnacht op tegen de winnaar van de American League. Deze strijd gaat tussen Cleveland Indians en Baltimore Orioles. Cleveland leidt met 3-2 in de best-of-seven-serie. Op de foto is zichtbaar hoe tweede honkman Roberto Alomar van de Orioles een vergeefse poging doet de bal te vangen die afkomstig is van de knuppel van Brian Giles. (Foto Reuters)