ATP wil hervormingen

De Associatie van Tennisprofs ATP wil op korte termijn grote hervormingen in het tennis doorvoeren. Dat kondigde voorzitter Mark Miles aan op een vergadering in Wenen. Belangrijkste veranderingen zijn de invoering van een nieuw wereldranglijstsysteem en de verplichting voor tennistoppers om mee te doen aan de grootste toernooien.

De spelersorganisatie is van plan een wereldranglijst te ontroduceren die makkelijker te volgen is. De puntentelling voor de spelers loopt in het vervolg over een kalenderjaar en beging over een kalenderjaar en begint elk seizoen opnieuw vanaf nul. Nu tellen de resultaten van het jaar ervoor zwaar mee. Ook verplicht de ATP de topspelers voortaan mee te doen aan de vier Grand Slams en de negen grootste ATP-toernooien (“Super Nine”). De ATP Masters finale en de Grand Slam Cup worden samengevoegd tot één toernooi.