Selectie; Radio

Hoge en lage cultuur. Opname van een concert van het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. jazzmuzikant Bobby McPherin, die ook een fluitpartij van Fauré en een celloconcert van Vivaldi zingt. Radio 4, 20.02-0.00u.

De avonden. Music Hall staat in het teken van vallende bladeren. Teksten van Thomas Verbogt, Jan Stavinoha en Kader Abdolah.

Radio 5, 22.02-23.55u.

Radio-5 documentaire. Ditmaal Kunstroof en Collaboratie, over de eis van Christine Königs om teruggave van de Königscollectie. En kunsthistorica Helene Kofhuis is op zoek naar de geroofde kunst van de familie Guttmann. Morgen, Radio 5, 13.08-14.00u.

Montaigne. Jef Meert onderzocht de invloed van Willem Elsschots commerciële activiteiten op zijn schrijverschap. O.a. over de echte voorloper van het Wereldtijdschrift uit Lijmen. Morgen, Radio 5, 14.02-16.00u.