Personeel Lucent vreest sluiting

HUIZEN, 14 OKT. De 575 werknemers van Lucent in Huizen vrezen dat de Amerikaanse top de fabriek in Huizen wil sluiten. De ondernemingsraad heeft vanmorgen het overleg met de directie opgezegd. De OR is boos omdat de directie de datum waarop er duidelijkheid over de toekomst zou komen, naar achter heeft verschoven.

Volgens OR-voorzitter N. Bogaard wijst alles er op dat de fabriek dicht gaat. De vestiging is al ingekrompen van 850 naar 575 werknemers. “Alle onderzoeken gaan over uitbesteden en afstoten van productie. Wij willen snel duidelijkheid van de directie. Dan kunnen we kijken wat we er tegen kunnen doen. Wij zijn een van de best renderende fabrieken van Lucent”, zegt Bogaard.

Hij stelt dat sluiting ook gevolgen heeft voor een deel van de overige 2500 Lucentwerknemers in Nederland. Dan gaat het om functies bij verkoop, administratie en ontwikkeling. (ANP)