Océ boekt 43 procent hogere winst

ROTTERDAM, 14 OKT. De nettowinst van Océ-van der Grinten is in de eerste negen maanden van dit jaar met 43 procent gestegen naar 153,6 miljoen gulden. De omzet nam met 33 procent toe tot 3,9 miljard.

Dat heeft de producent van kopieerapparaten en printers vanmorgen bekendgemaakt.

Beleggers reageerden licht teleurgesteld op de resultaten. Op een iets lagere Amsterdamse effectenbeurs verloor het aandeel Océ vanmorgen 2,50 gulden op 253,50 (bijna een procent). In het laatste kwartaal verwacht het concern “een positieve ontwikkeling van omzet en winst in lijn met de ontwikkeling van de voorgaande maanden”.

Ook in het derde kwartaal liet Océ een sterk stijgende winst en omzet zien. De omzetgroei was 21 procent. De omzet groeide met 6 procent als gevolg van overnames, met tien procent door de gunstige invloed van de wisselkoersen en met vijf procent autonoom.

Het bedrijfsresultaat in de eerste negen maanden van dit jaar nam toe met 38 procent naar 294 miljoen gulden.

Alle concernonderdelen droegen bij aan deze toename. De omzet in de divisie Engineering Systems steeg in de eerste negen maanden met 17 procent naar 1,14 miljard, die van Office Systems met 22 procent naar 1,7 miljard en de divisie Printing Systems zag de omzet, mede dankzij de overname van de printactviteiten van Siemens Nixdorf, bijna verdubbelen tot meer dan een miljard.