'Gouden hart' voor Arabisch meisje

JERUZALEM, 14 OKT. Israelische en Palestijnse media hebben gisteren veel aandacht besteed aan het verhaal van een driejarig Israelisch Arabisch meisje dat vorige week in het Tel Hashomer-ziekenhuis in Tel Aviv het hart heeft gekregen van een joodse jongen. De jongen, Yuval Keveh, was kort voor zijn negende verjaardag bij een ongeluk met zijn fiets om het leven gekomen. Het meisje, Rim Aljarushi, maakt het goed.

“Ze heeft een prachtig hart gekregen, zowel van het standpunt van de natuur als vanuit emotioneel standpunt bezien”, aldus David Keveh, de vader van de jongen, voor de Israelische radio. 'Een Gouden Hart', luidde gisteren een grote kop in de Israelische krant Ma'ariv.

De familie van Yuval Keveh was er op aandringen van artsen mee akkoord gegaan zijn hart en andere organen voor transplantatie ter beschikking te stellen. In overeenstemming met de wet was de familie niet op de hoogte gesteld van de identiteit van de ontvangers. Pas na de operatie kreeg zij te horen dat het hart naar een Arabisch meisje was gegaan. Hartchirurg Yakov Lavie zei dat de Kevehs “werkelijk gelukkig” waren. “Ze dachten dat dit de twee volkeren dichterbij elkaar zou kunnen brengen.”

Sizan Aljarushi, de vader van het meisje, zei gisteren te hopen dat de Kevehs onderdeel blijven van het leven van zijn dochter. “Zij gaven haar een deel van hun zoon - een zeer, zeer kostbaar deel, het hart.” (Reuter)