Bus stort in ravijn bij Québec, 43 doden

MONTREAL, 14 OKT. Bij een busongeluk in de Canadese provincie Québec zijn gisteren 43 mensen om het leven gekomen. Vijf mensen raakten zwaar gewond. De bus vervoerde een groep ouderen op een dagtrip naar een natuurgebied, ter gelegenheid van de Canadese Thanksgiving Day, een nationale feestdag.

Op een provinciale weg bij St-Joseph-de-la-Rive, ongeveer honderd kilometer ten noordoosten van Québec-Stad, vloog de touringcar na afdaling van een steile helling uit de bocht en maakte hij een val van twintig meter in een ravijn. De bus belandde op zijn kant in ondiep water. De meeste van de 48 inzittenden waren op slag dood.

Volgens de politie van Québec is het ongeval vermoedelijk veroorzaakt doordat de remmen van de bus weigerden. Er waren geen andere voertuigen bij betrokken en de weersomstandigheden waren goed. De chauffeur is een van de slachtoffers.

Het is het ernstigste verkeersongeval in de Canadese geschiedenis. In 1974 vielen bij een ongeluk op dezelfde plek dertien doden en 24 gewonden. Omwonenden hebben zich in het verleden beklaagd over de onveiligheid van de bocht, die slechts wordt afgeschermd door een vangrail. Premier Lucien Bouchard van Québec heeft aangekondigd een openbaar onderzoek te zullen instellen naar de toedracht van het ongeval.