Blair uit kritiek op harde optreden Italiaanse politie

ROME, 14 OKT. De Engelse premier Tony Blair heeft kritiek geuit op het 'falen' van de Italiaanse politie bij de WK-kwalificatie-interland Italië-Engeland van zaterdag. De Engelse ambassade in Rome heeft het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken om opheldering gevraagd over het optreden van de Italiaanse politie tijdens ongeregeldheden bij de wedstrijd.

Britse supporters zouden nodeloos hard zijn aangepakt. Tijdens de rellen raakten 69 supporters gewond. De politie arresteerde 24 Engelse en vier Italiaanse fans.

Britse supporters verklaarden gisteren dat ze na hun arrestatie in Rome werden geslagen door agenten. De politie zou hen ook hebben gedwongen bekentenissen te tekenen van misdaden die ze niet hadden gepleegd. De rechtbank veroordeelde inmiddels 21 supporters tot voorwaardelijke straffen voor het aanvallen van agenten of verzet tijdens arrestatie. De Engelse voetbalbond stelt een eigen onderzoek in.