Airbus is over anderhalf jaar vennootschap

PARIJS/MÜNCHEN, 14 OKT. De vier deelnemers in het Europese vliegtuigbouwconsortium Airbus gaan alle activiteiten samenvoegen. Dat is een van de onderdelen van de herstructurering die het verbond van het Franse Aérospatiale, British Aerospace, het Duitse Dasa en Casa uit Spanje begin 1999 moet hebben omgevormd tot een naamloze vennootschap.

Dit zijn de vier gisteren overeengekomen. Edzard Reuter heeft laten weten zijn functie van president-commissaris van Airbus niet tot maart 1999 uit te dienen, maar uiterlijk begin volgend jaar neer te leggen. Daarmee geeft de oud-topman van Daimler-Benz, Duitslands grootste concern, de Airbus-partners de mogelijkheid op twee topfuncties tegelijk nieuwe namen in te vullen. Eind maart 1998 loopt de termijn van de zittende bestuursvoorzitter van Airbus, Jean Pierson, af.

De nieuwe president-commissaris van Airbus zal de hoogste baas van een van de vier deelnemers zijn. (DPA, AP)