Vietnamese journalist vast

HANOI, 13 OKT. De Vietnamese autoriteiten hebben een journalist gearresteerd die onderzoek deed naar corruptie in het land. Volgens de aanklacht heeft de journalist, in dienst van het door de overheid gecontroleerde zakenblad Enterprise, zich schuldig gemaakt aan het onthullen van staatsgeheimen.

Nadere uitleg over het waarom van de arrestatie en de precieze aard van de klacht ontbreekt, maar een woordvoerder van de uitgeverij van Enterprise bevestigde vanochtend dat de journalist Nguyen Hoang Linh vorige week werd aangehouden door ambtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Enkele dagen daarvoor zou Linh al zijn geschorst. Eerder dit jaar publiceerde Linh een serie artikelen over twijfelachtige transacties tussen de Vietnamese douane-autoriteiten en de regering van de Oekraïne. Die hadden onder andere betrekking op de levering van patrouilleschepen. (AP)