Nog 25 landen in de race voor 12 WK-tickets

ROTTERDAM, 13 OKT. Van de twaalf plaatsen die nog niet vergeven zijn voor het WK voetbal volgend jaar in Frankrijk (10 juni tot 12 juli), zijn nog ongeveer vijfentwintig landen in de race. Europa levert nog vier vertegenwoordigers. Dat worden de winnaars van de barrages tussen de landen die tweede zijn geworden in de WK-kwalificatiegroepen: Italië, Rusland, België, Oekraïne, Kroatië, Hongarije, Ierland en Joegoslavië.

De loting hiervoor is vandaag in Zürich op het hoofdkantoor van de wereldvoetbalfederatie FIFA. Gespeeld wordt een uit- en thuiswedstrijd, op woensdag 29 oktober en zaterdag 15 november.

Verder komt er nog één land uit de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep (mogelijk Peru), drie uit Midden- en Noord-Amerika (waarschijnlijk Mexico, Jamaica en de Verenigde Staten), en drie of vier landen uit Azië. Mogenlijk dat één Aziatische plaats wordt ingenomen door Australië, winnaar van de Oceanische zone.

De twintig geplaatste landen, gerangschikt per voetbalcontinent: Europa (15 plaatsen):

Oostenrijk Bulgarije Denemarken Engeland Frankrijk Duitsland Nederland Noorwegen Roemenië Schotland Spanje.

Zuid-Amerika (5 plaatsen): Argentinië Brazilië Colombia Paraguay.

Afrika (5 plaatsen): Kameroen Marokko Nigeria Zuid-Afrika en Tunesië.

Uit Azië/ Oceanië (4 plaatsen) en de Concacaf-zone (3 plaatsen) zijn nog geen deelnemers bekend.