Nieuwe reeks aardschokken in Midden-Italië

ROME, 13 OKT. De Italiaanse regios Umbrië en Marche zijn gisteren, vannacht en vanmorgen getroffen door een nieuwe reeks aardschokken. De schokken hebben geen grote nieuwe schade veroorzaakt. De duizenden mensen die dakloos zijn geraakt na de eerste zware bevingen en in tenten en caravans zijn ondergebracht, beginnen nu last te krijgen van de kou in het bergachtige gebied.

Het is in decennia niet meer zo warm geweest in Italië in deze tijd van het jaar, maar in het getroffen gebied leidden regen en harde wind gisteren tot een forse temperatuursdaling. Het gebied in Midden-Italië lijdt al zeventien dagen onder grote en kleinere schokken. Seismologen voorspellen dat de schokken nog geruime tijd kunnen aanhouden, maar verwachten niet dat ze sterker zullen worden. De schokken van gisteren begonnen iets na één uur 's middags, tijdens een vredesmars naar het stadje Assisi. Daar staat de basiliek van Sint-Franciscus, die bij de aardbevingen is beschadigd. Eind vorige week is het herstelwerk aan de basiliek begonnen.