Krajicek wijst Ivanisevic weg naar zege

ROTTERDAM, 13 OKT. Drie sets lang kon Greg Rusedski zich gisteren tijdens de finale van het tennistoernooi van Wenen nog concentreren. En dat was al heel wat. Want eigenlijk had Rusedski zijn hoogtepunt van de week zaterdag al bereikt. Toen schakelde hij landgenoot en aartsrivaal Tim Henman uit. Goran Ivanisevic, die in de halve eindstrijd Richard Krajicek uitschakelde, had in de ruim drie uur durende finale de langste adem.

Hij maakte een achterstand van twee sets ongedaan. De als derde geplaatste Kroaat ontsnapte in de tie break van de derde set aan een nederlaag en won met 3-6, 6-7, 7-6, 6-2 en 6-3. Daarmee steeg de linkshandige Kroaat naar de vierde plaats op de ATP-ranking en passeerde hij Rusedski. Krajicek is met gemengde gevoelens naar het toernooi in Lyon gereisd.

De ongeplaatste Hagenaar verloor met 5-7, 6-4 en 7-6 van Ivanisevic, nadat hij in totaal vijf matchpoints had verspeeld. Bij een 6-5 voorsprong in de beslissende set moest Ivanisevic al vier keer een wedstrijdpunt wegwerken. “De spanning was ongelooflijk, ik ben ontsnapt”, erkende Ivanisevic. In de tie break liet Krajicek wederom een matchpoint liggen: 8-6.

In de finale van Singapore was routinier Magnus Gustafsson de 20-jarige Duitser Nicolas Kiefer de baas: 4-6, 6-3 en 6-3. Martina Hingis heeft nog geen rijbewijs, maar na de toernooi-zege in Filderstadt staan twee fraaie modellen in de garage. Ook vorig jaar mocht Hingis een Porsche mee naar huis nemen. Zowel Amanda Coetzer als Lisa Raymond kon Hingis afgelopen weekeinde verontrusten.