KLM-dansje wordt bestraft

AMSTELVEEN, 13 OKT. De KLM'ers die begin vorige maand door een Belgische persfotograaf werden betrapt tijdens een dansje op het dak van een 747-jumbo op de luchthaven van Guatemala-Stad zijn door de KLM-directie bestraft. De vliegers van de betreffende machine zijn een week geschorst, maar die schorsing is als vakantie te boek gesteld.

Het cabinepersoneel heeft een ernstige reprimande gekregen. Dat is zaterdag bevestigd in luchtvaartkringen. De KLM en een van de betrokken werknemersorganisaties, de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers wilden daar geen mededeling over doen, “omdat het gaat om een zaak tussen individuele werknemers en de KLM”, aldus de betreffende woordvoerders. De drie personeelsleden, twee vrouwen en een man, maakten begin september een dansje op het dak van een Boeing 747 op het vliegveld in Guatemala-Stad. (ANP)