Selectie; Radio

O.V.T. In het Spoor-terugdocumentaire, het eerste deel van een tweeluik over Sonja Prins en haar leven als communiste, haar gevangenschap in Ravensbrück en over de conflicten in de CPN en de PEN. Radio 1, 10.04-12.00u.

Radio 1-journaal. Staatssecretaris van sociale zaken Frank de Grave praat o.a. over de toekomst van de sociale zekerheid en de verkiezingsprogramma's van de grote politieke partijen. Radio 1, 13.30-14.00u.

De andere wereld van zondagavond. CDA-kandidaat voor de Tweede Kamer Jacq. de Milliano praat over Jezus en solidariteit en de promise keepers, een massabeweging van christelijke mannen in de VS op zoek naar zichzelf. Radio 5, 18.08-19.45u.

VPRO Jazz op vier. Opname van het Cyrus Chestnut Trio. Radio 4, 23.00-24.00u.

Volgspot. Regisseur Gerardjan Rijnders en artistiek leider van Toneelgroep Amsterdam praat over de voorstelling Zinsbegoocheling van Pierre Corneille die donderdag in première gaat. Radio 1, 0.04-1.02u.

De Radio-5 documentaire: Vaarwel dokter Markarit. In 1928 verbleef de Amerikaanse antropologe Margaret Mead zes maanden in het dorpje Pere op het eiland Manus en keerde vijfentwintig jaar later terug. Radiomaker Susan Glimmerveen ging recentelijk naar Pere en sprak met bewoners over hun herinneringen aan Mead.

Maandag, Radio 5, 13.08-14.00u.

Boven het dal. Gesprek met moleculair fysioloog Erik Goewie, werkzaam bij de vakgroep ecologische landbouw in Wageningen. Maandag, Radio 5, 16.02-16.45u.

De tafel van Pam. Max Pam, Nelleke Noordervliet en Jaap van Heerden bespreken het boek In het Huis van de islam, samengesteld door prof. Henk Driessen.

Maandag, Radio 1, 16.02-17.00u.