Militairen verdacht van xtc-handel

ROTTERDAM, 11 OKT. De marechaussee heeft onlangs twee beroepsmilitairen van de Koninklijke Landmacht aangehouden op verdenking van handel in xtc-pillen.

Leden van een bende zouden een onderoffcier van de landmacht in Utrecht tussen de vijf- en tienduizend pillen hebben geleverd. De man zou deze deels hebben door verkocht aan een onderofficier van de Nederlandse legerbasis in het Duitse Münster. In totaal heeft de marechaussee zes personen aangehouden. Vorige week vrijdag ontmantelde de marechaussee het laboratorium van de bende op een camping bij Nunspeet. In een caravan stond een machine, die 50.000 pillen per uur kon produceren.

Volgens de marechaussee zijn er sinds maart 1996 grote hoeveelheden pillen gefabriceerd met een straatwaarde van honderden miljoen guldens.