Zakelijke klant Fortis naar MeesPierson

Bank en verzekeraar Fortis brengt al zijn zakelijke bankactiviteiten in Nederland onder bij zakendochter MeesPierson. De VSB Bank concentreert zich voortaan op particulieren en kleine bedrijven. Fortis maakte gisteren bekend dat de plannen in de loop van 1998 hun beslag moeten krijgen.

De zakelijke bankmarkt in Nederland wordt dan voortaan bewerkt via de corporate banktak van MeesPierson. De eind vorig jaar van ABN Amro overgenomen bank kan zo volgens Fortis zijn positie in binnen- en buitenland beter uitbouwen.

VSB Bank is een kleine speler op de zakelijke markt. De vroegere Verenigde Spaarbank heeft vooral klanten die alleen sparen. Onder de 2,5 miljoen klanten zitten slechts 600.000 houders van een betaalrekening. Een klein deel heeft een hypotheek, maar de overgrote meerderheid spaart. Afgelopen zomer startte VSB een campagne om zich meer onder de aandacht te brengen als all-roundbank.

Het zakelijk bedrijf van VSB gaat volgend jaar onder MeesPierson-vlag verder als Corporate Banking Nederland. De ondernemingsraden van VSB Bank en MeesPierson moeten zich nog uitspreken over het plan van Fortis. Als directeur van MeesPierson corporate banking binnenland is Erik van den Brink benoemd.