VS: Tamil Tijgers terreurorganisatie

COLOMBO, 10 OKT. De regering van Sri Lanka heeft opgetogen gereageerd op het gisteren bekendgemaakte besluit van de Verenigde Staten om de Tamil-bevrijdingsbeweging LTTE op de zwarte lijst te zetten van 'buitenlandse terroristische organisaties'.

De Amerikaanse stap “betekent een overwinning voor de buitenlandse politiek van Sri Lanka”, aldus een regeringswoordvoerder. De plaatsing op de lijst van inmiddels dertig terroristische organisaties betekent dat het in de VS voortaan illegaal is om fondsen te werven voor de LTTE (Liberation Tigers of Tamil Eelam). Ook krijgen leden of vertegenwoordigers van de LTTE geen toestemming de VS te bezoeken. In Sri Lanka woedt sinds het begin van de jaren tachtig een burgeroorlog tussen Sinhalezen en Tamils die een onafhankelijke staat nastreven. (Reuter)