Verpleger niet vervolgd

STEENBERGEN, 10 OKT. Een 34-jarige verpleegkundige van het bejaardencentrum De Lindenburgh in Steenbergen wordt niet vervolgd voor de dood van een 79-jarige bewoonster. Het openbaar ministerie heeft dat vandaag besloten. Het onderzoek is afgesloten.

De bejaarde vrouw overleed afgelopen zomer onder verdachte omstandigheden. Onderzoek wees uit dat zij een zeer hoge concentratie insuline in haar bloed had. Eerder al was een andere bewoonster van het tehuis, een 87-jarige vrouw, in coma geraakt omdat ze insuline had toegediend gekregen terwijl ze die helemaal niet nodig had.

Het onderzoek heeft niet aangetoond dat de verpleger iets met de insulinetoedieningen te maken had. Uit het verdere onderzoek is evenmin onomstotelijk vast komen te staan dat de overdosis insuline voor de 79-jarige vrouw fataal is geweest. (ANP)