Punkgroep Dead Diana mag niet optreden

LANCASTER, 10 OKT. De gemeenteraad van de Engelse stad Lancaster heeft geweigerd de gemeentelijke zaal te verhuren aan de Britse punkgroep Dead Diana. De punkgroep had in de hele stad affiches van het optreden laten ophangen waarop onder meer een foto was te zien van het autowrak waarin de Engelse prinses Diana op 31 augustus in Parijs omkwam.

“Het is walgelijk om vast te stellen hoe ver men gaat om publiciteit te krijgen”, was het commentaar van het gemeenteraadslid Hilton Dawson.

De drummer van Dead Diana zei met de groepsnaam commentaar te willen leveren op de reactie van de Engelse regering en van de pers op de dood van Diana. “Zij zijn het die slechte smaak hebben, niet wij”, zei hij. “Niet iedereen heeft een gebroken hart om de dood van iemand die men niet kent”. Bovendien, zo voegde hij hier aan toe, “bestaat er een beroemde groep die The Dead Kennedys heet en daar heeft niemand zich ooit druk over gemaakt.” (AFP)