Kinderslot op vuurwapens VS

WASHINGTON, 10 OKT. De acht grootste vuurwapenfabrikanten in de Verenigde Staten zullen standaard een kinderslot inbouwen op hun handvuurwapens. Door deze maatregel zijn volgend jaar tachtig procent van de nieuwe handvuurwapens voorzien van zo'n veiligheidsslot.

Dit werd gisteren bekendgemaakt door president Clinton na een bijeenkomst in het Witte Huis met vertegenwoordigers van Beretta, Glock, Taurus, H&R, Heckler & Koch, Smith & Wesson Corp., Mossberg & Sons en SigArms.

Volgens berekeningen van het Amerikaanse ministerie van Justitie wordt eenderde van de 22 miljoen in omloop zijnde handvuurwapens geladen en zonder beveiliging in huis bewaard. Jaarlijks belanden daardoor 1.500 kinderen in het ziekenhuis. In 1994 stierven in de VS 185 kinderen door ongelukken met vuurwapens. (AP)