Geen stukgoedterminal in Rotterdam

De openbare terminal voor stukgoedoverslag in de Rotterdamse haven gaat niet door. Het gemeentelijk havenbedrijf van Rotterdam dat in juli met de plannen voor een dergelijke terminal kwam, heeft het plan ingetrokken na verzet van de Vereniging van Rotterdamse Stuwadoorsbedrijven (VRS).

Dat heeft een woordvoerder van het havenbedrijf gisteren bekendgemaakt. Volgens de stukgoedbedrijven zou er sprake zijn van oneerlijke cuncurrentie omdat de bedrijven die gebruik wilden maken van de terminal minder vaste kosten hadden. Bestaande bedrijven zitten met kosten als huur van terreinen, werknemers met een vast dienstverband en de aanschaf van bijvoorbeeld kranen. Door de openbare terminal zouden de marktprijzen in het stukgoed nog verder onder druk komen te staan.