Auto ontploft in amsterdam

Foto: AMSTERDAM - De ontploffing van een auto gisteren op de Mr. Treublaan in Amsterdam gaat volgens de politie om een aanslag in het criminele milieu. De 35-jarige inzittende raakte daarbij gewond. Hij verkeert niet in levensgevaar.

De man die niet de Nederlandse nationaliteit heeft, is geen bekende van de politie. Maar volgens een woordvoerder heeft de politie al wel aanwijzingen in welke criminele organisatie de aanslag gezocht moet worden. De man reed over de Mr. Treublaan toen zijn auto, een gehuurde Fiat Brava SX, explodeerde, vervolgens circa vijftig meter doorschoot en op een parallelweg tot stilstand kwam. De auto was geheel opengereten. Brokstukken hingen in bomen en lagen over een groot deel van de Mr. Treublaan verspreid. Toen een ambulance arriveerde bleek de man ondanks zware verwondingen nog aanspreekbaar. Hij heeft geen ledematen verloren. Na de ontploffing zette de politie de Mr. Treublaan enkele uren af om de technische recherche onderzoek te laten doen. Een medewerker van de Explosieven Opruimingsdienst controleerde of er nog meer explosieven in de auto aanwezig waren. De bom trof vooral de rechterkant van de auto. (Foto Paul van Weel)