Voetbalbond kan niet ingaan op protest Sparta

HILVERSUM, 9 OKT. De voetbalbond kan niet ingaan op het verzoek van Sparta om de laatste vier minuten van het duel tegen MVV over te spelen. John Blankenstein, hoofd scheidsrechterzaken van de KNVB, zei gisteravond voor de NOS-radio dat de reglementen daarin niet voorzien. “Een registratie is een registratie”, aldus Blankenstein.

Ook als die achteraf helemaal fout blijkt. Om dezelfde redenen zal de KNVB de gele kaarten die scheidsrechter Helmstrijd in het bewuste duel uitdeelde aan Dennis de Nooijer en doelman Jansen niet ongeldig verklaren.

Sparta diende maandag een officieel protest in tegen de gang van zaken in de slotfase van de wedstrijd in Maastricht. Helmstrijd gaf MVV, dat op dat moment met 2-1 achterstond, een penalty omdat hij van mening was dat aanvaller Nygaard in het strafschopgebied was neergelegd. Tv-beelden toonden naderhand aan dat de spits zelf uitgleed en van fysiek contact met Sparta-verdediger Marilia geen sprake was. Volmer benutte de toegekende strafschop en bepaalde de eindstand op 2-2.