TIPS VOOR VROUWEN

Zeven praktische kleedadviezen voor oudere vrouwen, opgesteld door Henny van Esch, modedocente, eigenaresse van atelier H'Eschy:

1. De lengte van een rok zou minimaal op of over de knie moeten zijn. In het algemeen geldt dat knieën bij de invallende ouderdom niet mooi meer zijn.

2. Kies steeds mooie, liefst effen stoffen met een strakke lijn en weinig details. Geen kreukstof want die komt de pasvorm van rok of jurk niet ten goede.

3. Kleuren zijn belangrijk. Bij verschillende instituten kan een persoonlijk palet van passende 'seizoenskleuren' worden samengesteld. Landelijk informatienummer: Kies je kleur, (0171) 91 53 30.

4. Mouwloze kleding is uit den boze. Bovenarmen en ellenbogen worden slap en kunnen beter bedekt blijven.

5. Zonder kousen of een panty is men niet gekleed. Dat gaat ten koste van pakje of rok. Blote benen zijn overigens voor alle vrouwen op het werk taboe.

6. Oppassen met kokerrokken, wegens ongemak op de wc. De rok moet zakken omdat de onderwijdte strakker is dan de heupwijdte en dat kan problemen opleveren.

7. Let op ritssluitingen. Lange sluitingen op de rug zijn ongemakkelijk voor vrouwen die niet steeds iemand om zich heen hebben die de rits dicht of open kan doen. Een rits aan de zijkant is gemakkelijker.