Reorganisatie Stena Line gaat banen kosten

De Zweedse veerdienstmaatschappij Stena Line, onder meer exploitant van de route Hoek van Holland-Harwich, heeft een ingrijpende reorganisatie aangekondigd die arbeidsplaatsen gaat kosten. Het bedrijf maakt bijzonderheden pas later bekend.

Stena zit diep in de rode cijfers. De onderneming wil de kosten met ingang van 1998 drukken met 350 miljoen kroon (90 miljoen gulden) op jaarbasis. De bestuurlijke organisatie en de onderhoudsdivisie moeten afslanken. Verder krijgen de afzonderlijke veerdiensten meer verantwoordelijkheid voor de kwaliteit en het rendement.

Stena leed in 1996 een verlies van 322 miljoen kroon (84 miljoen). Over de eerste helft van dit jaar zat de rederij zelfs 535 miljoen kroon (139 miljoen) in het rood. De slechte resultaten zijn vooral te wijten aan de overcapaciteit op de Kanaal-routes door de concurrentie van de tunnel.