Mooi afval

*Design-tentoonstelling Re(f)use: making the most of what we have, De Beyerd, Boschstr. 22, Breda. Toegang ƒ 5, di t/m vr 10-17u, za/zo 13-17u. Ma gesl. Tel 076-5225025. Zie ook pag. 5, boekenrubriek.

Een kinderstoel gemaakt van gebruikte plastic flessen voor schoonmaakmiddelen, een cd-speler van gerecyclede cd's, speels gevormd wegwerpbestek van aardappelmeel en kinderspeelgoed van gebruikte blikjes: afval en biologisch afbreekbare materialen vormen de basis voor de design-tentoonstelling Re(f)use in Breda. De expositie wil laten zien dat de term 'milieuvriendelijk' niet per se associaties hoeft op te roepen met vormeloos, grauw en lelijk. Hedendaagse vormgeving staat centraal op de tentoonstelling, waar onder meer de ontwerpers Colin Reedy, Philippe Starck en Huibert Groenedijk vertegenwoordigd zijn. De tentoonstelling is verdeeld in vijf hoofdstukken: interieur, kleding, kantoor- en papierproducen, recreatie en openbare ruimte en nieuwe toepassingen.