Longo wint twaalfde titel

ROTTERDAM, 9 OKT. Op 38-jarige leeftijd heeft Jeannie Longo gisteren een twaalfde wereldtitel toegevoegd aan haar erelijst. Bij de WK wielrennen in San Sebastian won de Française voor de derde opeenvolgende keer de tijdrit op de weg. Longo legde het 28 kilometer lange parkoers in Baskenland af in een tijd van 39 minuten en 15,21 seconden. “Iedereen ziet me graag stoppen, maar ik heb nog niet het juiste toekomstdoel gevonden”, zei Longo na afloop.

Met haar tijd bleef Longo de olympische kampioene Zoelfia Zabirova uit Rusland 0,85 seconde voor. De Duitse Judith Arndt won de bronzen medaille, op bijna een halve minuut van de winnares. Beide Nederlandse deelneemsters eindigden in de achterhoede. Meike de Bruijn kwam niet verder dan de 28ste plaats, op 3.45 van Longo. Debutante Chantal Beltman finishte op de 32ste plaats, met een achterstand van 4.29.