Georgische diplomaat bekent schuld aan dodelijk ongeval

WASHINGTON, 9 OKT. De Georgische diplomaat Georgi Macharadze heeft schuld bekend aan de dood van een tiener in Wahington. De tweede man van de Georgische ambassade reed op 3 januari zwaar beschonken in op een rij wachtende auto's voor een stoplicht. Daarbij kwam de 16-jarige Jovianna Waltrick om het leven. “Ik neem de volle verantwoordelijkheid voor wat is gebeurd”, zei Macharadze gisteren toen hij voor een rechtbank in Washington werd voorgeleid.

Het incident wekte grote beroering in de Verenigde Staten, omdat Macharadze met een beroep op zijn diplomatieke onschendbaarheid aanvankelijk vrijuit leek te gaan. Dat was in twee eerdere gevallen van te snel of dronken rijden ook al gebeurd. Zijn regering besloot evenwel zijn diplomatieke status op te heffen om een conflict met de VS te voorkomen. Macharadze, die terecht moet staan voor doodslag en zware mishandeling, zit in voorarrest. (AP)