Directie Lidl opgestapt

ROTTERDAM, 9 OKT. Twee directieleden van Lidl Nederland, een Duitse supermarktketen die binnenkort winkels opent in Nederland, zijn afgetreden. Algemeen directeur Menno Meijer en financieel directeur John Wittenberg zijn bij het handelsregister uitgeschreven als directieleden van het in Huizen gevestigde bedrijf. Beide directeuren waren niet bereikbaar voor commentaar. Ook Lidl geeft geen commentaar.

Het Duitse Lidl & Schwarz is al twee jaar bezig met de voorbereidingen voor de Nederlandse tak van de discountformule. Op een aantal locaties, voornamelijk in het oosten en noorden van het land, zijn de winkelpanden klaar. In Heerenveen is een distributiecentrum neergezet dat groot genoeg is om uiteindelijk 150 vestigingen te bevoorraden. Het gerucht gaat dat Lidl in de week van 20 oktober de eerste 25 winkels wil openen. Lidl is een discounter maar heeft, anders dan Duitse concurrent Aldi, ook A-merken in de schappen liggen. De prijzen van sommige artikelen kunnen 20 tot 30 procent goedkoper zijn dan in gewone supermarkten. De komst van Lidl - en het loslaten van de bodemprijs per 1 januari - zou kunnen leiden tot een prijzenslag tussen de verschillende ketens in Nederland. Maar er bestaat ook scepsis over de kracht van Lidl. In België, waar Lidl twee jaar geleden de eerste winkels opende, is het marktaandeel nog altijd te verwaarlozen.