Topman Dresdner Bank weg

FRANKFURT, 8 OKT. Bij Dresdner Bank, de op een na grootste bank in Duitsland, is opnieuw een topfunctionaris gestruikeld over een belastingaffaire. Bestuurslid Hans-Günther Adenauer maakte gisteren bekend op te stappen. President-commissaris Wolfgang Röller nam drie weken geleden al ontslag.

Tegen Dresdner Bank loopt al enige tijd een onderzoek wegens belastingontduiking. Audenauer heeft in tegenstelling tot Röller toegegeven te hebben gesjoemeld. Hij liet de fiscus vorig jaar al weten onvolledige belastingaangiften te hebben gedaan. Volgens het weekblad Der Spiegel wacht hem een naheffing van 400.000 mark. De 63-jarige Adenauer, een familielid van de eerste naoorlogse bondskanselier Konrad Adenauer, heeft ongeveer dertig jaar voor Dresdner Bank gewerkt. Hij zat elf jaar in de raad van bestuur. (DPA)