Rex

Foto: Rex (1990) werd wereldberoemd door zijn rol in het Postbus 51 spotje over ongewenste intimiteiten op het werk. Daarin werd gepoogd duidelijk te maken hoe een vrouw zich voelt als ze op het werk onheus bejegend (of erger) wordt.

Rex speelde de macho. Hij nam die taak hoog op. Zo was hij secondenlang te zien terwijl hij op zeer overtuigende wijze tegen het been van een man stond op te 'rijen'. Daarbij wist hij zich begeleid door de zwoele klanken van Je t'aime moi non plus. Om dat gedrag bij Rex te ontketenen, werd de broekspijp van de acteur ingesmeerd met de geurstoffen die een loops teefje afscheidt, zo onthult zijn baasje Frans van Boxtel van Animal Center De Ark te Gilze Rijen. “Voor Rex was het dus een hele natuurlijke handeling. Hij is een hele dominante reu en reageert erg sterk op loopse teefjes. Hij kan dit een aantal keren achter elkaar, hoewel natuurlijk niet onbeperkt.” Rex verleende al eerder hand en spandiensten voor zijn baasje die een castingbureau voor dieren runt. “In een andere commercial heeft hij ooit tegen iemands broekspijp aangeplast. Ook dat kan hij wel. Een dier als Rex wil overal graag zijn reukvlak afzetten.” Rex is dus een typische typecast. Hij zou geen lief dier kunnen spelen, legt Van Boxtel uit. Hij kan geen rustige rol aan, bijvoorbeeld schattig naast een kind op de bank zitten.” (Foto NRC Handelsblad, Rien Zilvold)