Peugeot-Citroën bouwt fabriek in Brazilië

RIO DE JANEIRO, 8 OKT. Het Franse autoconcern PSA (Peugeot en Citroën) gaat een fabriek bouwen in de Braziliaanse deelstaat Rio de Janeiro. Dat heeft een regeringswoordvoerder van de staat gisteren meegedeeld. Het wordt de grootste vestiging van het concern buiten Frankrijk.

Met het project is een investering gemoeid van 600 miljoen dollar (1,2 miljard gulden). Rio de Janeiro heeft Peugeot aantrekkelijke voorwaarden geboden, onder meer op fiscaal terrein. De fabriek biedt rechtstreeks werk aan 2.500 mensen en zal indirect bijna 10.000 banen opleveren, onder meer bij toeleveranciers. In het eerste jaar zullen 70.000 auto's van de band komen en vanaf het tweede 100.000. Ten minste 20 procent van de productie wordt geëxporteerd naar Argentinië, Uruguay en Paraguay. (AP)